О Клубу

 

Окупљања, заједничка путовања и учешће младих одгајивача на изложбама у земљи и иностранству, била су добра основа идеје прављења националног шарпланинац клуба Србије и враћања поноса и части раси ШАРПЛАНИНАЦ.

Децембра 2000.године, у Смедеревској Паланци, формиран је Југословенски Ш арпланинац Клуб, који је у то време био први икада направљени пасмински клуб, на националном нивоу, при Кинолошком савезу Србије. Клуб је функционисао одређено време, али због политичке ситуације односно раздвајања државне заједнице Србије и Црне Горе, клуб је требао бити пререгистрован. Како у то време није постојала жеља и воља да се то уради, рад клуба је једно време био „замрзнут“, али клуб никада није престао да постоји…

У међувремену, стигло је обавештење да је по новом закону Државе Србије, обавеза пререгистровати све клубове и друштва до средине 2011. године. Након тога, трећина оснивача Југословенског Шарпланинац Клуба, на основу статута Клуба, заказала је Ванредну Скупштину, на којој је статут усклађен са новим законом, име клуба промењено, а све то је послато у Агенцију за привредне регистре.

Агенција за привредне регистре прихватила је усклађивање статута и промену имена Клуба, што се може проверити на адреси:

http://pretraga.apr.gov.rs/udruzenja/AssociationBusinessData.aspxBeid=3448692&rnd=07D4B1F9794566858C7E1FB61DBDD29E03782F93

Након добијања докумената из Агенције, о свему је обавештен и Кинолошки Савез Србије, усменим и писменим путем. Писмено обавештење заведено је у Кинолошком савезу под редним бројем 348 за текућу годину, дана 25.6.2010. године.

28.11. 2010. године одржана је изборна скупштина СРПСКОГ ШАРПЛАНИНАЦ КЛУБА у Смедеревској Паланци.
Било је присутно 48 чланова клуба (Скупштине), два представника Кинолошког Савеза Србије (Ген.Сек.КСС Др Махмуд Ал Дагистани и Ненад Давидовић), као и гости из Црне Горе и Македоније.
Изабрана су радна тела Клуба у следећем саставу:

УПРАВНИ ОДБОР

Бојан Станојевић (Младеновац) – Председник
Драган Ћулибрк (Темерин) – Потпредседник
Милосав Бабић (Смед. Паланка) – Секретар
Милан Симић (Крушевац)
Момчило Стефановић (Лесковац)
Урош Јовановић (Крагујевац)
Владимир Радовић (Кула)
Вуксан Нешовић (Ниш)
Драган Бабић (Врњачка Бања)

СТРУЧНА КОМИСИЈА

Милан Миљковић (Панчево)
Мирослав Коцић (Ниш)
Душан Николић (Крагујевац)
Зоран Ристић (Батајница)
Славчо Вељановски (Смед. Паланка)
Вук Струњаш (Сивац)

НАДЗОРНИ ОДБОР

Славољуб Драгишић (Смед. Паланка) – Председник
Вукашин Тадић (Београд) – Заменик
Милан Ђукић (Темерин)
Ненад Давидовић (Смедерево)
Влада Ђокић (Ниш)

ДИСЦИПЛИНСКА КОМИСИЈА

Милош Кљајић (Александровац Жупски) – Председник
Владан Окиљевић (Крагујевац)
Горан Обрадовић (Надаљ)
Милан Вујовић (Смед. Паланка)
Најдан Миладиновић (Пожаревац)